Skip to main content

Hoe gaat het met jullie?

‘Goed hoor,’ zeggen we meestal als iemand vraagt hoe het met jullie gaat.

Maar als je er wat langer over nadenkt komt er misschien een ander antwoord.

Vraag je jezelf wel eens af hoe jullie relatie er echt voor staat?

Het is misschien niet makkelijk daar een simpel antwoord op te geven want een relatie heeft te maken met zoveel verschillende gebieden in je leven. Zo kun je het bijvoorbeeld erg gezellig hebben samen wanneer jullie samen op de bank zitten met een hapje en drankje. Lekker knus op de bank voor de TV. Of hebben jullie het naar je zin wanneer je met familie of vrienden leuke uitstapjes maken. Terwijl er ook momenten zijn die niet zo vanzelf gaan en waardoor je minder blij bent met elkaar. Waarschijnlijk hebben jullie ook ruzie en irritaties die lang kunnen door sudderen en voel je je dan onbegrepen en niet gezien door je partner. Of mis je momenten samen waar je de aandacht hebt voor elkaar en wil je meer intimiteit maar weet je niet hoe, omdat jullie langs elkaar heen zijn gaan leven.

Waarom is het belangrijk te checken hoe je relatie ervoor staat?

Omdat als je doet alsof er niets aan de hand is, je relatie achteruitgaat. Een liefdevolle, gezonde relatie gaat namelijk niet alleen over de leuke dingen die je samendoet, hoe gezellig je het hebt en of je alles voor elkaar hebt. En door er samen naar te kijken kun je ervoor zorgen dat jullie relatie plezierig en verbonden blijft.

In mijn praktijk in Amsterdam en Alkmaar kijk ik met stellen naar hoe hun relatie ervoor staat. We onderzoeken verschillende verbindingen om te kijken waar ze meer of minder van zouden willen. En gaan tijdens de sessies werken aan waar ze tegenaan lopen en wat ze kunnen ontwikkelen om het anders te doen. Er valt een heleboel te leren over relaties en soms kunnen kleine dingen al een heleboel ten positieve veranderen. Hoe je het leven ervaart, wordt voor het grootste deel bepaalt door je relatie. Daarom is het zo belangrijk om ergernissen, verlangens of boosheid niet weg te stoppen en maar te hopen dat het vanzelf beter wordt.

Is je relatie je lief?

Als je met je partner een toekomst ziet en je wilt dat je relatie blijft, zal je daarvoor moeten blijven zorgen. Als jullie daarbij soms wat hulp kunnen gebruiken, ga dan op zoek naar een relatiecoach of therapeut. Die kan met jullie meekijken en jullie op weg helpen als er dingen zijn waar jullie samen niet uitkomen of waarin jullie samen willen groeien. En blijft dat doen, want een relatie blijft nooit hetzelfde. Simpelweg omdat jullie en de dingen waar je in het leven mee te maken krijgt, niet hetzelfde blijven. Je kunt het onderhoud zien als de jaarlijkse APK voor je auto. Blijvend checken waar je relatie slijtage heeft opgelopen, wat er aan verbetering toe is en of er schade hersteld moet worden. Zo blijft je relatie goed werken, voel je je veilig en kun je er plezier aan beleven.

Plan een kennismakingsgesprek om te kijken wat ik voor je kan betekenen, als jouw relatie een APK kan gebruiken.

Lieve groet,

Anne-Brit

× Hoe kan ik je helpen?